Kategoriarkiv: Litteratur om hästar

Älska digitalisering!

2015-03-12 11.34.58

En av de saker jag älskar med den tid vi liver i nu är att mer och mer spännande litteratur och källmaterial digitaliseras och blir tillgängligt var som helst där det finns en dator och internetuppkoppling. Jag har lagt till en ny sida här som du hittar under fliken ”Digital library”. Där kommer jag att lägga länkar till gammal hästlitteratur och nyare referenslitteratur som finns fritt tillgänglig online. Ladda ner, läs och lär!

Det är kul att bli läst!

Ibland undrar jag om det är värt besväret att gneta på med min stundtals ganska nördiga hästforskning, och om någon egentligen är intresserad av vad jag håller på med.

Jag var inne och kollade min statistik på Diva, vetenskapsportalen där man kan ladda ner mina studentuppsatser, och det var riktigt rolig läsning!

Bäst har det gått för magisteruppsatsen i ABM, Den falska nyckeln. Den har 1176 nedladdningar. Näst bäst har det gått för kandidatuppsatsen i litteraturvetenskap med 785 nedladdningar. Men roligast är kanske att mitt jättenördiga masterexamensarbete, som i sanningens namn nog kan upplevas som rätt konstigt, har 424 nedladdningar.

Man sliter ju jättemycket med de här uppsatserna, så det känns verkligen jättekul när det är fler än betygsnämnden, handledaren och opponenten som bryr sig om att läsa. Tusen tack alla ni som laddat ner!

Dagens boktips!

I våras gjorde jag praktik på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens bibliotek. En av mina arbetsuppgifter var att inventera bibliotekets bestånd av litteratur om hästar med publiceringsår 1950 och senare. KSLA:s enhet för de areella näringarnas historia ger ut nyhetsbrevet Freja, och i nummer 2 2014 presenterar jag en del av de böcker jag har gått igenom. Böckerna finns på biblioteket och kan läsas på plats på Drottninggatan i Stockholm, eller så går de att fjärrlåna. Ladda ner Freja genom att klicka på bilden!

Freja